Børje Michaelsen
Foto: Håvard Skattum

Rådgiver statistikk og analyse, Børje Michaelsen, har jobbet frem den nye versjonen av Statistikkportalen. Foto: Håvard Skattum

Ny versjon av statistikkportalen er nå tilgjengelig. Hovedmålet med statistikkportal for Agder er å samle relevant statistikk på et sted, og få et intuitivt verktøy for å fremstille statistikken i tabeller, diagrammer og kart.

Statistikkportalen inneholder data som viser status og utvikling på aktuelle samfunnsområder. Dataene blir presentert på en side i tabeller, diagrammer og kart. Du kan sammenligne og rangere data og trender mellom kommuner og fylker, i tillegg til å kunne sammenligne med nasjonalt nivå.

Klikk deg inn og gjør deg kjent med den nye versjonen av statistikkportalen 

Mer brukervennlig – flere muligheter

Den store endringen i den nye versjonen er bytte av teknologi fra Adobe Flash Player til HTML5. Dette er en teknologi som gir flere muligheter og som har et bedre brukergrensesnitt. En av de store fordelene med å bytte til HTML5 er at du nå kan benytte statistikkportalen på alle datasystemer og alle mobile enheter. Undersøkelser gjennomført i 2015 viser at cirka 80 % av Norges befolkning har tilgang til nettbrett og smarttelefon. Det var derfor viktig for fylkeskommunene å utarbeide en versjon av statistikkportalen som også er tilgjengelig på disse enhetene. I tillegg legger teknologien til rette for universell utforming slik at nye brukergrupper kan benytte statistikkportalen.

Endringer i ny versjon av statistikkportal for Agder

  1. Fungerer på alle plattformer – PC, nettbrett, mobiltelefoner.
  2. Universell utforming - ny versjon muliggjør endring av zoom-nivå i nettleseren.
  3. Kan enkelt velge flere kommuner og fylker ved å trykke på aktuelle elementer.
  4. Ny komponent "Tidsvelger" som ligger rett under kartet hvor du kan velge hvilket år som skal komme opp i tabeller, søylediagram og kart.
  5. Tidsseriediagram (grafer) – grafene kommer opp med forskjellige farger for hvert enkelt valgt element. Hver kommune som velges får samme farge i tidsseriediagram (søyler) og tidsseriediagram (grafer).
  6. Komponent dataforklaring nede til venstre i statistikkportalen gir sluttbruker mulighet til å endre hvilke farger som kommer opp i kartet og søylediagrammet. I tillegg kan sluttbruker her endre hvordan statistikken deles opp.

De neste ukene vil både ny versjon og opprinnelig versjon av statistikkportalen være tilgjengelig. Vi håper at dere er nysgjerrige på hvordan ny versjon ser ut og at dere trykker på linken nedenfor for å teste den. Det er kun ny versjon som vil bli oppdatert med nye data.

Ny versjon Statistikkportal for Agder

Mer detaljert informasjon om innholdet i ny versjon finner dere i "Hjelp" dokumentet her 

Hvis dere har forslag til endringer i ny versjon for å gjøre den enda bedre, så kan dere sende en e-post til Borje.Michaelsen@vaf.no.    

av Børje Michaelsen, publisert 15. august 2016 | Skriv ut siden