Det er fjerde gang at Kompetanseprisen deles ut til den bedriften på Agder som har jobbet best på kompetanseheving og kompetanseutvikling i sin virksomhet det siste året. Det er Agderring som står bak prisen, og selve utdelingen fant sted under Agderkonferansen på Kilden i Kristiansand i går.

Prisen gis til en kandidat som har oppnådd resultater gjennom målrettet kompetansesatsing og som kan vise til effekter av tiltakene. Prisutdeler ønsker spesielt å premiere den virksomheten som har tenkt utradisjonelt, og som har fått til holdningsendring til arbeid og læring i organisasjonen. Juryen mener at årets vinner har oppfylt kompetanseprisens statutter på en særdeles god måte.

Fra juryens begrunnelse heter det blant annet: "Gjennom flere års systematisk arbeid har virksomheten endret fokus, kultur og skapt resultater. Resultatene er oppnådd gjennom målrettet kompetansebygging". Juryen trekker videre frem bedriftens historie, hvor de har gått fra å være en tradisjonell produksjonsbedrift til å bli en nytenkende, moderne suksessbedrift. I begrunnelsen nevnes det spesielt at Fibo-Trespo har tatt i bruk utradisjonelle verktøy og aktiviteter, som bilracing og legospill, for å skape en læringskultur som har gitt stolthet hos den enkelte og økt verdiskaping i bedriften.

- Dette var moro, sa direktør Torfinn Knutsen etter å ha fått overrakt prisen av stortingsrepresentant, Åse Michalsen. Med på scenen fra Fibo-Trespo var også Keith Lunde og Geir Drangesland. Sistnevnte uttalte i sin takketale at like viktig som kunnskap, er det å ha hengivne arbeidere som liker og tror på det de gjør.

Fibo-Trespo vant i konkurranse mot Arena USUS, klyngenettverket for reiseliv, kultur- og opplevelsesnæringen på Sørlandet, og Universitetet i Agder med fakultetet for teknologi og realfag i Grimstad, som var de to andre nominerte.

Prisen består av en plakett, ett års medlemsskap i Agderring og et kunstverk av Tove Hertztberg.

På bildet fra venstre står: Geir Hammersmark fra Agderring, Keith Lunde, Torfinn Knutsen og Geir Drangsland fra Fibo-Trespo og Inger Holen fra nominasjonskomiteen.

av Richardsen, Wanja, publisert 29. januar 2014 | Skriv ut siden