Her finner du statistikk og informasjon på en rekke områder gjennom illustrasjons- og presentasjonsverktøyet InstantAtlas (IA). IA er et glimrende formidlingsverktøy av statistikk. I margen til venstre finner du hjelp til bruk av portalen. Dersom du likevel har spørsmål finner du kontaktinformasjon til venstre under "Ressursperson". Det gis også tilbud om gratis introduksjon og kurs i statistikkportalen.

Klikk her eller på bildet for å komme til portalen.

Agderportalen

Statistikkportalen viser status og utvikling på fagområder relevant for Agder og resten av Norge forøvrig. Store mengder data illustreres oversiktlig i portalen på en side. Det er enkelt å sammenligne og rangere kommuner/fylker/nasjonalt seg i mellom, mens tidstrender samtidig vises for utvalgte områder. 

Statistikken som presenteres i statistikkportalen er hovedsakelig eksisterende statistikk hentet fra kilder som Statistisk Sentralbyrå (SSB), Folkehelseinstituttet (FHI) og Utdanningsdirektoratet (Udir). Statistikkportalens formål er derfor å samle de meste relevante indikatorene fra en rekke kilder, for så å presentere dem på en oversiktlig og intuitiv måte gjennom kart, diagrammer, tabeller og tekst.

Statistikkportalen er enkel i bruk, men dersom det oppstår utfordringer kan disse løses ved å trykke på "Hjelp" knappen oppe til venstre eller ved å sende en e-post til Borje.Michaelsen@vaf.no

Alle tilbakemeldinger settes pris på!

***IA krever at maskinvaren har installert Adobe Flash Player og fungerer aller best med høy skjermoppløsning (for eksempel 1920x1080).

***IA kan også brukes på nettbrett med nettlesere som støtter "Flash", f.eks. "Puffin Browser". Noen funksjoner, som for eksempel "Ctrl-klikke", vil ikke fungere på nettbrettet.  

av emo, publisert 25. juni 2014 | Skriv ut siden